.
Logo PVTV

La mreana adunarea

Atunci cand mergi la pescuit te gandesti la toate ghidușiile si la toate trucurile pentru a prinde cat mai multi si cat mai mari, evident. Inainte cu o zi te gandesti la nada pe care ai s-o utilizezi, te gandesti la variantele de monturi, te gandesti la ce oare merge mai bine, la pluta, la feeder. Atunci cand te hotarasti sa faci un pescuit de mreana lucrurile devin parca putin mai simple, insa foarte complicate atunci cand nu-ti iese. Odata pregatit cu linie, cu nada, cu bat nu prea mai ai alte solutii in cazul in care nu dai randament.

Nu s-a intamplat asta in cazul prietenului nostru Cosmin, zis și Kamasan, care s-a hotarat la inceputul acesta de toamna sa-si incerce norocul intr-o dupa amiaza la un pescuit cu feederul de mreana. Ajuns dimineata pe locul de pescuit a si zarit o bucata sarind, lucru de care s-a bucurat enorm. Si-a montat feederul, ca aradenii la asta sunt specialisti, cu un fir de 0.22, un carlig de 8, forfac de 0.18, iar cosuletul unul de 70 grame. A folosit o sita destul de deasa pentru a iesi repede momeala din cosulet. Spre deosebire de celelalte partide cand pescuim la feeder aici stim sigur ca orice trasatura poate sa scrie istorie. Stiind ca mrenei ii este pe plac mirosul si gustul de branza Cosmin a ales sa faca un lucru poate putin ciudat pentru dumneavoastra si anume sa puna in nada un kilogram faina de parmezan plus un kilogram Benzar mreana-scobar, o nada foarte aditivata asadar, cu miros de branza pentru a aduce pestele cat mai repede pe vad. Spun ciudat pentru ca stim cu totii ca un kilogram de faina de parmezan se foloseste de obicei cam la 4 kilograme de nada uscata. Odata umectata nada Cosmin a lansat cateva cosulete pe vad pentru a ademeni cat mai repede pestii. Am uitat sa specific ca in carlig a folosit doua variante de momeala: patratele de  cascaval si vierme. Pentru inceput viermele a fost privilegiat, pe un carlig numarul 8 intrand cam 10-12 viermi.

Prima lansare a fost facuta, iar Cosmin astepta cu nerabdare captura vietii. Din start pot spune ca atunci cand se pescuieste la mreana de talie mare, ca doar asta se cauta de cele mai multe ori, capturile nu sunt foarte insemnate la numar. De foarte multe ori, atunci cand pescuim la mreana, ne intoarcem acasa fara niciun rezultat sau chiar fara nicio trasatura.

 

Revenind la partida, Cosmin a pescuit la capatul unui curent destul de puternic, cu un fund cu foarte mult pietris, loc unde-i place mrenei sa stea. Dupa 1 ora si 30 minute a avut prima trasatura urmata de o incovoiere puternica de bat. Era clar ca la capatul firului era o mreana, parea destul de nervoasa, insa Cosmin a controlat-o destul de bine. Dupa 10 minute de lupta, in minciog si-a facut aparitia prima mreana, una superba de vreo 2.5 kilograme, o mreana care face cat multi, multi alti pesti. Chiar daca partida s-ar fi terminat atunci totul era perfect, insa la nici 5 minute de la lansare Cosmin a mai prins una, insa de aceasta data parca drilul era mult mai greu. In final la mal a ajuns o mreana cocosata de vreo 3 kilograme. Foarte interesant era faptul ca între cele doua mrene in zona cosuletului pestii mici se speriau de mama focului, ceea ce ne ducea cu gandul la inca o captura.

 

Se lasase seara, iar in momentul in care Cosmin a hotarat sa se apuce de strans, varful feederului s-a incovoiat inca o data, drept urmare o noua mreana si-a facut aparitia, de aceasta data putin mai mica, insa foarte foarte bataioasa. Stim cu totii ca pescuitul la mreana este foarte dificil de aceea cand il facem trebuie sa ne concentram doar asupra lui nu trebuie sa-l amestecam cu pescuitul la morunas sau scobar. Atunci cand mergem dupa mreana mare trebuie sa fim setati suta la suta pe acest lucru.

Daca ar fi  sa tragem o concluzie dupa aceasta frumoasa partida, combinatia nemaiintalnita de un kilogram de faina de parmezan la un kilogram de nada a dus la o nada foarte concentrata, aceasta fiind si cheia succesului. Un truc care a iesit mai bine decat se astepta.

 

Inainte de a incheia as dori sa-i multumesc lui Kamasan al nostru pentru povestioara si pentru frumoasele poze pe care ni le-a trimis pentru dumneavoastra. Fir intins!

Apreciati articolul



Taguri: , ,
Ai un comentariu? Posteaza aici...

Ce parere ai despre acest articol . Daca vrei sa fii la curent, urmareste acest link RSS.

Adresa ta de email nu va fi publicata. Trebuie sa completezi toate campurile marcate cu. *